Újratölthető többször is a Li-Ion akkumulátor

Li-Ion akkumulátor
Li-Ion akkumulátor

Közeledik a tél, de ez nem szegheti kedvünket attól, hogy kicsit kimozduljunk otthonról. Legyen az egy jó kirándulás vagy éppen horgászat, alkalmas lehet arra, hogy feltöltődjünk némi energiával. Ne feledkezzünk el azonban arról, hogy a Li Ion akku fel legyen teljesen töltve indulás előtt! Ez a hasznos kis találmány igazi társunk lehet, bármerre is menjünk. A hagyományos elemekkel ellentétben, sokáig bírja és könnyen utántölthető, így gyorsan visszahozza az árát. Legyen az rádió, fejlámpa, fényképező vagy éppen egy navigációs eszköz, mindegyikhez megfelel.

Érdemes lehet a több szett Li Ion akku megvétele mellett döntenünk. Ennek akkor mutatkozik meg az előnye, amikor egy berendezés folyamatos használatba kerül és falja az energiát, ami lehet például egy kamera. Amikor egy adott eseményt akarunk felvenni, nem éppen jó, ha lemerül az elem és nincs hirtelen másik. A Li Ion akku esetében úgy küszöbölhetjük ki ezt a problémát, hogy amíg az egyik szett használatban van, addig a másik töltésen.

De mennyi időbe kerül, amíg használhatóvá válik? Feszültségét tekintve, a Li-Ion akkumulátor 3,6 Volt és a gyártók garantálják, hogy feltöltése nem kerül több időbe, mint 5 óra. A fényképezőgépek esetén felmerülhet olyan jellegű probléma, hogy eltérő az Amper-szám, így amikor ilyen használati céllal vásárolunk Li-Ion akkumulátor készüléket, akkor érdemes figyelni a kompatibilitásra. A megfelelő szaküzletekből személyesen, az internetről pedig online módon rendelhetjük meg.

Látogassunk el az akkuforras.hu oldalra és tudjunk meg minél többet a részletekről! Bármerre is járjunk, mindig jól jön egy ellemlámpa vagy rádió, ezért nem árt, ha ezek mellé párosul a Li-Ion akkumulátor. Mindig legyen kéznél, hiszen nem foglal helyet, tehát könnyedén szállítható. Árát tekintve, természetesen többe kerül, mint egy hagyományos energiahordozó, de tulajdonságait szemügyre véve, könnyen megérthető mindez. Ha már amúgy sem töltünk sok időt elektromos berendezések nélkül, akkor azokat miért ne hajthatná egy időtálló és gazdaságos Li-Ion akkumulátor?