Swep lemezes hőcserélő egyedi méretben is

A swep lemezes hőcserélő egyedi felépítése
A swep lemezes hőcserélő egyedi felépítése

Minden új épület egyik fordulópontja a fűtésre, illetve a hűtésre alkalmas berendezések tervezése. Nagyfelelősségű határozat, ezért a döntéseket csak több éves tapasztattal rendelkező szakemberekre érdemes bízni.

Adódnak esetek, amikor a berendezések egyedi kivitelezést igényelnek, amikor helyszűkében nem fér el a standard lemezes hőcserélő. Ezekre az esetekre számítva, több szakáruház is kínál egyedileg méretezhető swep lemezes hőcserélő csomagokat.

A leggyakrabban használt forma a forrasztott kivitelezés, általában hűtés-fűtés feladatokra, illetve klímatechnikai megoldásokra. Az igényektől függően lehet módosítni a méretet, alakját, a lemezprofilok alakját, a lemezek számát a csomagban.

Minden módosítást úgy alakítanak ki, hogy az a swep lemezes hőcserélő hatásfokát ne gyengítse, de ha szükséges, akkor számítógépes tervezési tanácsadást is vállalnak. A csatlakozó csonkok lehetnek menetesek vagy hegeszthetőek, illetve rézzel forraszthatóak. A lemezkötegek anyaga lehet AISI 304 vagy 316. A hőcserélő belső tere úgy van tervezve, hogy ellenáll a víz, a R típusú hűtőfolyadékok, ipari folyadékok, gázok kémiai hatásainak.