Tűzhelyvédő a szülők nyugalmáért

A tűzhelyvédő használata előnyös
A tűzhelyvédő használata előnyös

Az anya legnagyobb félelme az, ha a szeme fénye megsérül. Ezért is inkább jobb megelőzni a bajt, mit a sérülést később kezelni. Minél korábban érdemes felszerelni a kályha oldalára tűzhelyvédő berendezést.

Ez tulajdonképpen egy olyan magasított műanyag vagy plexi védőrács, ami plusz magasságot ad a kályha elejéhez. Ezáltal a gyermek nem tud felnyúlni a tűzhelyhez, így a gázrózsa vagy a forró edény megérintése nem válik lehetővé.

Ennek ellenére, nem szabad felnőtt felügyelete nélkül a konyhában hagyni, mivel a leleményessége nem ismer korlátokat és így is megtörténhet a baj. Tehát, a legfőbb szempont az elővigyázatosság, nem pedig a „mindent lehet” elv kihasználása.

A tűzhelyvédő mellett, a főzőfelületet szabályzó gombok biztosítása is nagy segítséget nyújthat az aggódó szülők megnyugtatására. A gombvédők felszerelésével megakadályozható, hogy a gyermek véletlenül elfordítsa őket és nem kívánt baleset következzék be. A tűzhelyvédő és a gombvédők így kombinált védelmet tudnak nyújtani a család számára.