Zabtejszín az állati eredetű alapanyag helyett

Zabtejszín

Sokan kényszerülnek a tej felhasználásának kerülésére egészségügyi okok miatt, de vannak olyanok is, akik saját elhatározásból döntenek egyéb alternatívák mellett. Mindkét csoport számára hasznos lehet a zabtejszín, ami egészen hasonlóan alkalmazható, mint a hagyományos tejszín, de nem tartalmaz laktózt és egyéb tejszármazékot sem, így az ezekre érzékenyek is fogyaszthatják.

Sós ételek, hideg és meleg fogások egyaránt elkészíthetőek vele, ideális sűrítésre és krémes állag elérésére is. Időnként érdemes lehet olyanoknak is használni, akik amúgy az állati eredetű tej is megtalálható a konyhájukban, ugyanis a zabtej sok fehérjét tartalmaz és telítetlen növényi zsírokban, ásványi anyagokban is gazdag.

Őrzi a zab jótékony hatásait, így segíti az emésztést és a koleszterinszintet sem emeli meg. Az egyetlen kategória, akiknek nem ajánlatos a zabtejszín, a lisztre érzékenyek, ugyanis tartalmaz glutént. Azonban, akinek nincs ilyen problémája, az bátran kipróbálhatja ezt a nagyszerű egészséges alapanyagot, amit a bulkshop.hu oldalról azonnal meg lehet rendelni.