A búzasör itthon is keresett

Kedvelt búzasör

Ma már Magyarországon is rég leáldozott a „világos” és „barna” jelzőkre korlátozott sörök ideje. A fogyasztók egyre igényesebbek, a búzasör is egyre stabilabb helyet követel magának a sörkedvelők szívében és poharában.

Ez a fajta sör eredetileg felső erjesztésű sörfajta, ugyanakkor a jobb érés érdekében adnak hozzá alsó erjesztésű élesztőt is. Ez a fajta eredetileg a németektől ered, mára azonban már máshol is elterjedt. Nagy múltra tekint vissza, állítólag a bajor kolostorokban jóval előbb készítettek, mint az árpasört. A búzasör manapság már nem feltétlenül csak búzából, hanem árpamaláta és természetesen víz, komló, élesztő hozzáadásával készül. Ennek a sörnek a fogyasztási szokásai is különlegesek. A fogyasztási hőmérséklete pedig igen változó.

A búzasör gazdag választékból megrendelhető az artizanshop.hu webáruházból, így ha valaki a vendéglátóipari-egységét szeretné különleges, kisüzemi típusokkal ellátni jó áron, annak nincs más dolga, mint innen rendelni. Itt bárki már az első vásárlás során törzsvásárlóvá válhat.