Az Anthon és Jamaika kapcsolata

Anthon likőr

Rengeteg olyan ital létezik, amit nem főzés vagy párolás útján állítanak elő, hanem egyszerűen néhány alapanyagot összekevernek és máris készen van. Az Anthon krémlikőr is hasonló módszerrel készül. A Dániából származó ital tejszínt, alkoholt, cukrot, tejfehérjét, természetes aromákat, maltodextrint és más likőröktől eltérően, ír whisky helyett jamaikai rumot tartalmaz.

Már az összetevői is elárulják, hogy különleges italról van szó, amit hűtve ajánlott tárolni és fogyasztani. Szavatosságát az üveg megnyitása után fél évig megőrzi. Tulajdonképpen az Anthon Berg marcipántallér adta az ötletet a krémlikőr elkészítéséhez.

Magában is fogyasztható, de a kávéhoz hozzáadva is, persze mindenképpen csak mértékkel. Bár a különleges íze miatt az ember nem szívesen tenné le a palackot, amíg ki nem ürül, de vigyázni kell, mert a 17%-os alkoholtartalma bárkit könnyedén a padlóra küld. Az Anthon Berg krémlikőr 700 ml kiszerelésben, most mindössze 7.470 Forintért az Öné lehet. A felbontást követően 6 hónapon belül el kell fogyasztania.